Restauratie & renovatie

Restauratie

Zowel kleine als middelgrote projecten worden door Clefan & Partners met kennis van vakmanschap uitgevoerd. Het restaureren van gebouwen vergt een speciale aanpak. Kennis en kunde van de vaklieden is essentieel voor een goede uitvoering, vandaar onze constante bijscholing.

Indien uw gebouw als monument beschreven staat, kunt u een restauratiepremie krijgen van de provincie. Wij doen het nodige om u te begeleiden bij het opstellen van het dossier naar de subsidiƫrende overheid.

De positieve samenwerking met diverse besturen van Monumentenzorg in Vlaanderen en Walloniƫ is voor u een bijkomende garantie dat de werken naar behoren werden uitgevoerd. Elk oud gebouw, geklasseerd of niet, is getuigen van ons verleden en verdient onze zorg voor de toekomst!

Renovatie

Bestaande panden een nieuwe bestemming geven is voor ons een uitdaging die wij graag met u aangaan. Een oud pand, kerk, mijngebouw,... restylen naar een loft, hotel, restaurant, winkel,... wij kunnen het perfect voor u realiseren.

Renoveren is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend. Hoe vindt men een geschikte woning en kan men van het pand het beoogde droomnestje maken? Wat kan en wat niet? Wanneer is een architect nodig? Bij renoveren rijzen er vrijwel evenveel vragen als bij een nieuwbouwproject.

Bij Clefan begeleiden we u daarom vanaf het prille begin; van ontwerpfase tot en met de eindrealisatie worden de projecten in eigen beheer aangenomen en uitgevoerd. Elke realisatie straalt een tijdloze klasse uit en maakt op een natuurlijke manier deel uit van de leefomgeving waarbij de passie voor perfectie wordt nagestreefd.